Een flitslening is een lening waarbij je op korte termijn een laag bedrag kan lenen. Aangezien het bedrag laag is, duurt de aanvraag minder lang en kan jij ook op kortere termijn over het geld beschikken. Flitsleningen zijn in het leven geroepen om korte en moeilijke financiƫle periodes te overbruggen. De wasmachine die het even liet afweten, je auto die een herstelling nodig heeft. Twee vaak voorkomende situaties die overal kunnen gebeuren.

Een flitslening afsluiten? Klik hier!

Je hoeft niet altijd leningen aan te gaan voor veel te hoge bedragen, soms heb je gewoon minder nodig en moet de lening daar op afgestemd worden. Een flitslening is vaak voor een bedrag van 300 tot 2500 euro waarmee je over een kleine geldreserve kan beschikken en een herstelling of tijdelijke kost kan betalen. Aangezien je soms op korte tijd het geld in handen moet hebben, noemt het dus ook een flitslening. Geen lange wachttijden om aan je geld te geraken. Je kan een flitslening aanvragen via de website van eender welke bank. Als je een bank gevonden hebt die qua kosten ook voordelig uitkomt dan kan je hiermee verder gaan. De aanvraag om een flitslening in orde te maken, kan je vaak ook al via het internet in orde brengen.

De kosten van een flitslening, die verschillen van bank tot bank. Voor een laag bedrag als bijvoorbeeld 300 euro zullen de kosten best wel nog meevallen. Maar het zou een automatische reflex moeten zijn om steeds de beste deal te zoeken als het over een lening afsluiten gaat. Het is een extra kost die je met je vast maandelijks inkomen moet terug betalen en dus altijd een goed idee om je kosten zo laag mogelijk te houden. Om de kosten te weten te komen voor een flitslening kan je de website van een bank bezoeken, een simulatie uitvoeren. Bij de simulatie staat al vermeld hoeveel kosten je zal hebben en hoeveel de maandelijkse afbetaling zal zijn. Hoe lager de kosten, hoe minder jij ook moet terug betalen.

Dankzij de komst van het internet kunnen we niet alleen makkelijker ons geld uitgeven, we kunnen ook makkelijker leningen aanvragen en verkrijgen. Uiteraard moet je een bewijs van werk en inkomsten kunnen voorleggen, eer je een lening kan aanvragen. Indien je dus een vast inkomen hebt, kan je een flitslening verkrijgen. Het kan gebeuren dat een bank een goedkeuring zal geven, ook al heb je geen vast werk. Als het bedrag laag genoeg is zal een bank geen hoge eisen stellen. Maar weet wel dat de lening moet terug betaald worden.

Vanaf je eigen computer kan je dus een simulatie uitvoeren voor een flitslening. Deze simulatie is niet bindend en je kan er zoveel doen als je zelf wil. Een handige manier om banken te vergelijken welke kosten ze aanrekenen. Zo kan jij een flitslening aanvragen die de laagste kosten heeft. In enkele minuten tijd heb je dus een aantal banken vergeleken en heb je al een idee waar de kosten het voordeligst zijn. Kies uiteraard voor een bank die de laagste kosten heeft, zo kan jij meer geld overhouden om maandelijks uit te geven. Geld lenen kost ook geld, en banken hebben al genoeg reserves. Dus jouw eerste stap moet zijn om steeds voor de voordeligste lening te kiezen.

Als je een aanvraag doet voor een lening moet je uiteraard ook je uitgaven vermelden. Heb je al enkele leningen lopen en vele terugkerende uitgaven dan kan een bank een nieuwe aanvraag weigeren. Ten eerste omdat ze denken dat je de lening niet zal kunnen terug betalen en ten tweede, om jou te beschermen tegen nog een extra uitgave. Je moet zelf je budget kunnen beheren en daar hoort ook bij dat je niet alles moet gaan lenen en een te hoge terugbetaling hebt. Voorkom betaalproblemen door zorgvuldig met je geld om te gaan. De 1/3e regel is bij banken ingevoerd zodat jij niet teveel leningen kan aanvragen. Meer dan 1/3e kan je in principe niet lenen.

Het is dus een kwestie van enkele websites, jouw eigen computer, een klein vergelijk tussen de kosten en je hebt misschien binnenkort een flitslening. Dan kan je die nieuwe wasmachine kopen of je auto herstellen. Beide zijn uitgaven die je niet te lang kan laten wachten en waar een flitslening je wel verder mee kan helpen. Soms kan je nu eenmaal niet anders dan die flitslening aan te vragen en zo je problemen om te lossen.

Alle informatie over een flitslening, klik hier door!