lening

Op korte termijn geld lenen, dat doe je enkel als de nood het hoogst is. Je vraagt uiteraard niet om in financiële problemen te komen. Ideaal zou zijn, ook al verdien je niet veel, dat je je eigen reserves niet moet aanspreken. Maar soms kan je niet anders en nog erger is dat je moet gaan lenen. Laat het niet aan je hart komen, als een lening je kan helpen dan is dat een goede optie.

Klik hier om geld te lenen!

Veel alleenstaanden en gezinnen in België hebben het maandelijks moeilijk om al hun rekeningen te betalen. Als je kinderen hebt dan zie je het eind van de maand soms zeer snel komen en staat de rekening in het rood. Heb je dan een dringende herstelling of aankoop te doen, dan kan het wel eens moeilijk worden. Je kan uiteraard wel nog bij een bank terecht en een lening aanvragen. Je kan dezer dagen voor zowat alles lenen. Kleine bedragen met een minilening, grotere bedragen voor een persoonlijk krediet, autoleningen en woonleningen. Voor alles en iedereen een oplossing.

Laat ons ervan uitgaan dat je een lening nodig hebt om een dringende herstelling uit te voeren. Bijvoorbeeld je wasmachine liet het afweten en je hebt een nieuw toestel nodig. Dit gaat vaak al over een bedrag van ongeveer € 500,00. Het lijkt niet zoveel, maar er zijn dus heel wat gevallen waar dit niet aanwezig is op de spaarrekening. Vrienden en familie hiervoor aanspreken is vaak ook al lastig, want niet iedereen heeft geld op overschot. Dus stap je vol goede moed naar een bank, met de hoop een lening te kunnen krijgen.

Je kan naar een bankkantoor stappen en met een bankbediende jouw plannen bespreken. Ter plekke zal je wel een antwoord krijgen of een lening mogelijk is. Maar stel dat je meerdere banken wil spreken, dan moet je die allemaal één voor één bezoeken. Een tijdrovende klus dus. Het kan wel enkele dagen duren eer je alle banken hebt bezocht en je een duidelijk beeld krijgt van wat hun aanbod precies is. Dan krijg je via het internet een overzichtelijker beeld. Vanuit je luie zetel kan je alleen of samen met je partner al enkele leningen vergelijken.

Dat klopt, via het internet kan je zowat alle diensten van een bank bekijken. Een handige manier dus om je volledig te informeren en een oplossing te zoeken voor jouw situatie. Als je een lening zoekt dan kan je via de website van een bank een simulator gebruiken. Met deze simulator geef je het bedrag in dat je wenst te lenen en de duurtijd dat je wenst af te betalen. In nog geen 5 seconden heb je al een resultaat voor je staan. Een bedrag welke je maandelijks zal moeten afbetalen. Dit bedrag is altijd inclusief kosten van de lening.

Zo een simulatie kan je dus heel wat tijd besparen. Alsook kan je heel wat meer banken vergelijken om zo uiteindelijk de gunstigste lening te verkrijgen. Het spreekt voor zich dat je de kosten van een lening zo laag mogelijk wil houden. Aangezien geld lenen ook geld kost zoek je dus best een lening waarbij de voorwaarden het best zijn en jij het laagst mogelijk bedrag maandelijks moet betalen. Als je al zoveel andere uitgaven hebt en er komt nog een lening bij, dan is een lening met lage kosten zeker iets waar je naar moet zoeken.

Daarom dus dat je moet vergelijken. De ene bank is de andere niet op dat vlak. Je kan op die manier toch wat geld uitsparen. Heb je die ene lening gevonden waar je je goed bij voelt, dan kan je de aanvraag ook via de website verder invullen. Gegevens als je naam, werk, gezinssituatie en dergelijke meer ingeven en alles komt bij de bank terecht. Zij bekijken dan of je de lening wel of niet kan krijgen. Iedereen kan een lening aanvragen, maar niet iedereen zal een lening krijgen. Je vaste uitgaven spelen ook een rol.

Heb je nog uitgaven zoals een andere lening of alimentatie, dan moet je die kosten ook vermelden bij een aanvraag. Dan weet een bank hoeveel geld je maandelijks nog kan overhouden. De ene bank is strikter op vlak van de 1/3e regel dan een andere bank. Deze regel zegt dat je niet meer dan 1/3e kan lenen van je totaal inkomen. Maar afhankelijk van je vermogen en relatie met de bank kan je misschien meer lenen.

Online geld lenen? Dat kan hier!