Een lening afsluiten, het kan eenvoudiger dan je zou denken. Geen afspraak meer in de bank, maar van achter je computer thuis kan je een lening aanvragen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken, want je kan alles online in orde maken.

Klik hier door om een lening aan te vragen!

De computer en het internet hebben ons de dag van vandaag al veel voordelen gebracht. Je kan alles vanaf één plek beheren. Online aankopen doen, van kleding tot gebruiksvoorwerpen en zelfs eten kan je via het internet aankopen. Waar de computer vroeger enkel kon gebruikt worden voor tekstverwerking, nog voor de komst van het internet is dit nu helemaal anders. Zonder internet of wifi vinden we een computer ineens nutteloos geworden. Maar dankzij een grote vooruitgang kunnen we nu zelfs een smartphone als computer gebruiken.

Er bestaan heel wat vergelijking websites en tools om prijzen te vergelijken, zo kan je dus heel wat geld uitsparen als je iets wil kopen. Door een vergelijking uit te voeren zie je waar het artikel de laagste prijs heeft en daar moet je dus zijn om het te kopen. Ook voor een lening kan je makkelijk een vergelijking opzetten en zo te weten komen waar je de voordeligste lening kan aanvragen.

Een lening is een kost zoals je wel zal weten. Het is niet enkel een middel om kosten mee te betalen, je zal ook een extra percentage aan lening kosten hebben die je maandelijks moet terug betalen. Hoe lager dat percentage, hoe minder kosten je zal moeten betalen. De kosten van een lening worden altijd weergegeven als een JKP. Dat staat voor Jaarlijks Kosten Percentage. Aan de hand van dat percentage weet je dus hoeveel kosten er bij zullen komen, die je extra bovenop de maandelijkse betaling moet bijbetalen.

Waar kan je zien wat de kosten precies zijn van een lening? Op elke website van een bank. Daar staat niet alleen veel informatie te lezen, maar je kan er ook vrijblijvende simulaties uitvoeren. Door die simulatie zie je hoeveel een lening je maandelijks kost, met alle kosten bij, zo heb je onmiddellijk een totaal beeld van jouw project. Handig om zo een idee te krijgen van hoeveel een lening je zal kosten, zonder ook maar iemand gezien of gesproken te hebben van een bank. Zo een simulatie is trouwens zeer eenvoudig gedaan. Je geeft aan hoeveel je wil lenen, voor welke termijn en voor wat je wil lenen. Met enkele muisklikken ben je er al vanaf en staat er een bedrag vermeld dat jij maandelijks moet betalen.

Heb je enkele banken kunnen vergelijken en een interessante lening gevonden? Dan kan je de aanvraag verder invullen. De website van de bank zal al je gegevens vragen. Naam, woonplaats, woon situatie, werk situatie, uitgaven en dergelijke meer. De uitgaven zullen ook een rol spelen in de beslissing van de bank. Heb je al andere leningen lopen dan kan je mogelijk geen nieuwe lening meer aanvragen. De 1/3e regel kan dan toegepast worden. Dit wil zeggen dat je niet meer dan 33 % van je inkomen kan besteden aan leningen. Alimentatie kan ook worden gezien als kost, dus vermeld deze ook bij de aanvraag van je lening.

Het is dus belangrijk om te weten wat je eigen financiële situatie is. Heb je al enkele leningen lopen, zoals bijvoorbeeld voor een huis of auto dan kan het zijn dat er geen ruimte meer is voor nog een nieuwe lening. Vraag dit zeker goed na bij een bank zodat je niet voor slecht nieuws komt te staan. Maar indien er geen noemenswaardige andere vaste uitgaven zijn, kan je ervan uitgaan dat het allemaal wel in orde komt. Indien de bank een lening zal uitschrijven staat het geld al binnen enkele dagen op jouw zichtrekening naar keuze.

Vroeger moest je bij een bank waar de lening liep ook een zichtrekening en mogelijk andere bankzaken hebben. Dat is nu niet meer zo. Je kan al je rekeningen bij de ene bank hebben en een lening bij een andere bank. De maandelijkse terug betaling zal dan via domiciliëring lopen. Zo is een bank zeker dat de terug betaling vast staat en jij hoeft in feite ook nergens naar om te kijken.

Een lening aangaan kan dus eenvoudig dankzij het gebruiksgemak van een computer en de komst van het internet. Alle tools zijn gratis te gebruiken om te berekenen hoeveel een lening zal kosten en jij krijgt een beeld van de maandelijkse aflossing.

Je lening aanvragen – start hier!