Geld lenen: alles wat je moet weten!

Geld lenen: alles wat je moet weten

Heb je een dringende factuur liggen, maar te weinig cash op je bankrekening? Geen nood, er zijn heel wat manieren om geld te lenen. Banken hebben de juiste weg gevonden de laatste jaren, en dat is via het internet. Elke bank heeft nu een uitgebreide website waar jij op terecht kan voor informatie, simulaties en aanvragen van diensten. Het beheren van je eigen rekening doe je ook al via de computer, dus dit is de volgende stap.

Leen hier geld!

Het is de dag van vandaag ondenkbaar dat je iets niet zou vinden via het internet. Er worden heel wat diensten en producten aangeboden. Het is alleen maar zaak om de juiste eruit te kiezen. Als het dan over een lening gaat dan is het belangrijk dat je de beste voorwaarden kan vinden met de laagste kosten. Zo bespaar je je nog enkele euro’s op het einde van de maand. Hoe kan je nu de beste lening voor jouw situatie vinden? Dat is door zoveel mogelijk banken te vergelijken. Aangezien je niet meer naar een bankkantoor hoeft te gaan kan je vanuit je eigen huis alles in gang zetten. Ga aan de computer zitten en bezoek enkele websites van banken. Klik door naar de pagina waar je een lening simulatie kan starten en vul de gevraagde gegevens in.

Dat zijn het bedrag dat je wenst te lenen en het aantal maanden om af te betalen. Je krijgt nu al een resultaat te zien, dat bedrag zal je maandelijks moeten afbetalen. Zie je ook de kosten vermeld staan? Het JKP of Jaarlijks kosten percentage geeft weer hoeveel kosten er bovenop het bedrag komen. Blijf dus banken vergelijken tot je een lening hebt gevonden met het laagste JKP.

Aangezien je alles via het internet kan doen, is de verwerking veel sneller. Zowel voor jou als klant, als voor de bank om je aanvraag te ontvangen. Ze behandelen alles zo snel mogelijk, met als doel het geld zo snel mogelijk over te zetten. Uiteraard gaan ze eerst kijken of je wel nog een lening aankan en hoeveel je precies kan lenen. Bij de aanvraag moet je ook je financiële situatie vermelden. Je huidige inkomsten en uitgaven zijn dus belangrijk. Zo kan de bank berekenen hoeveel je aankan.

Leen hier geld!

Je kan dat ook zelf berekenen. Alle banken hebben de regel dat klanten tot 1/3e van hun inkomen kunnen spenderen aan leningen. Tel dus zelf al je inkomsten per maand bij mekaar en trek daar al je uitgaven vanaf. Voor een bank tellen andere leningen en alimentatie mee in die berekeningen. Je moet dus nog ongeveer 2/3e overhouden om van te kunnen leven. Eens de aanvraag goedgekeurd is, kan je het geld verwachten op een rekening naar keuze.