Het geheim om een gunstige lening te vinden

Het geheim om een gunstige lening te vinden

Je komt soms in situaties waar je een kleiner bedrag moet lenen. Het is niet altijd even fijn om mee te maken, maar belangrijk is hoe je het oplost. Niet bij de pakken blijven zitten, maar onmiddellijk een oplossing zoeken. Gelukkig zijn er heel wat banken die je uit de nood kunnen helpen. Als je een onverwachte kost krijgt aan je auto, woning of iets anders dan wil je dit achter de rug. Een lening bij een bank is dan wel een oplossing, maar lees zeker dit artikel eens door zodat je volledig op de hoogte bent.

Leen hier geld!

Het internet biedt je een duidelijk overzicht. Elke bank beschikt nu over een uitgebreide website waar je alle diensten kan bekijken. Naast de vele informatie kan je ook een leningsimulatie uitvoeren. Hiermee bereken je wat een lening je maandelijks zal kosten qua afbetaling. Je leent geld, maar je moet dat terug betalen samen met een deel kosten. De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ lees je ook op die website. Dat is om mensen erop te attenderen dat ze dus niet gratis kunnen lenen. Een simulatie maakt je alvast veel wijzer, want daar zie je de verdeling van kapitaal en kosten op staan. Ook het JKP of Jaarlijks Kosten Percentage zal je daar zien staan. Aan de hand daarvan zie je of je veel kosten zal moeten betalen of minder. En daarom zijn de simulaties zo handig, zo kan je alle banken vergelijken voor dezelfde som geld en dezelfde soort lening.

Eens je de lening hebt gevonden met de beste voorwaarden en laagste kosten kan je de aanvraag indienen. Dat kan je ook doen via de website van de bank. Stuur al je gegevens door via een handig formulier. Naam, adres en dergelijke zijn standaard zaken die je moet doorsturen, maar ook je financiële gegevens zijn van belang. Je inkomsten en uitgaven zal de bank willen weten zodat ze kunnen berekenen wat je mogelijkheden zijn. Alle banken hebben eenzelfde regel, dat is dat je 1/3e van je inkomsten kan uitgeven aan leningen. Het kan dus zeker een verschil maken als je alleen leent of samen met je partner.

Leen hier geld!

Qua uitgaven zal de bank vooral kijken of je nog andere leningen hebt lopen. Ook alimentatie telt mee in deze berekening. Je kan dit al eens zelf doen natuurlijk, alle inkomsten en uitgaven optellen en zien hoeveel er nog overblijft. De 1/3e regel is er niet zomaar gekomen, het is vooral om mensen te beschermen zodat ze niet teveel gaan lenen. Je moet immers nog voldoende geld overhouden om je andere kosten te betalen. De dagdagelijkse uitgaven zijn er ook altijd en dat mag je niet uit het oog verliezen. Het is dus in je voordeel dat een bank dit nog eens goed nakijkt.