Zo kan je geld lenen: vergelijk hier alle aanbieders

Zo kan je geld lenen: vergelijk hier alle aanbieders

De tijden dat je moet gaan aanschuiven in een bankkantoor zijn al lang achter de rug. Nu zitten we allemaal in de zetel terwijl we met de laptop naar een banken website kunnen surfen. Daar kan je een aanvraag indienen om geld te lenen. Het proces zit echt zeer eenvoudig in mekaar. Een bank kiezen, een lening simuleren, de aanvraag indienen en wachten op het geld. Maar we leggen het graag nog wat verder uit in dit artikel.

Leen hier geld!

In enkele stappen kan je dus geld lenen. Als je wil dan kan je nog steeds naar een bankkantoor in de buurt gaan en daar alles in orde brengen. Maar dan heb je maar één bank gezien en weet je niet of andere banken een even interessant voorstel hebben. Je wil geld lenen dus je hebt al een bedrag in gedachten, maar je weet waarschijnlijk wel dat je kosten moet betalen op een lening. En die kosten kunnen verschillen van bank tot bank. De slogan ‘geld lenen kost ook geld’ lees je nu overal bij banken. Dit is om mensen er op te wijzen dat ze kosten moeten betalen eens ze een dienst afnemen zoals een lening. Hoeveel die kosten zijn hangen af van de soort lening, het bedrag dat je wil lenen en het aantal maanden van afbetaling.

En net daarom zijn de lening simulaties zo interessant. Want daar kan je al die gegevens invoeren en direct een resultaat zien. De kosten staan altijd vermeld als JKP of Jaarlijks Kosten Percentage. Dat moet je goed in de gaten houden, hoe lager dat percentage is, hoe minder kosten je moet betalen op de lening. Aangezien er heel wat banken zijn in ons land heb je een grote keuze. Ze hebben allemaal een website dus je kan overal eens een simulatie uitvoeren. Als je op een goed JKP bent gekomen kan je de aanvraag indienen. Is het een andere bank dan je huisbank? Geen probleem, je kan daar een lening aanvragen, zonder al je bankzaken te moeten veranderen. Nog zo een voordeel van deze tijd en leningen aangaan. Je moet niet al je bankrekeningen en bankkaarten te verhuizen. Via domiciliëring zal de terug betaling van je lening dan geregeld worden.

Leen hier geld!

Om de aanvraag van een lening in te dienen moet je uiteraard je gegevens doorsturen. Maar ook je financiële situatie. Wat zijn je inkomsten en uitgaven van dat moment. Zo kan de bank berekenen wat je mogelijkheden zijn. Je kan tot 1/3e lenen van alle inkomsten samen, dus het maakt een verschil als je met je partner kan lenen.