Alles wat je moet weten om geld te lenen

Alles wat u moet weten om geld te lenen

Als je vandaag een bank zou binnenstappen en je krijgt te horen dat je een week moet wachten op je geld. Dan frons je de wenkbrauwen eens en ga je elders, toch? Dankzij het internet en de vele handige toepassingen kan je veel sneller dan dat een lening krijgen. Het gaat hem vooral over de verwerkingstijd van de aanvraag. Bij banken gaat dat nu allemaal veel sneller en dus ook het overschrijven van het geld naar je rekening. Sta dus niet stil als je snel geld nodig hebt en ga aan de slag via het internet. Daar kan je een bank het snelst bereiken.

Leen hier geld!

Om geld te lenen moet je een loon kunnen voorleggen. Banken geven je geen geld als je de afbetaling niet kan doen. Je dient immers ook kosten te betalen op een lening, zo verdienen banken namelijk hun geld. Ben je dus minstens 18 en heb je een vaste job, dan stijgen je kansen aanzienlijk om te lenen. Maar een bank kijkt ook naar de uitgaven. Heb je nog andere leningen lopen zoals bijvoorbeeld een woonkrediet en een autolening, dan moet er een berekening gemaakt worden. Je kan tot 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen. Leen je alleen of samen met je partner, geef dit zeker door, want het kan een verschil maken in die berekening. Bij de aanvraag van je lening geef je al deze informatie door en kan je op een antwoord wachten.

Ga niet bij de eerste beste bank lenen, het kan net zijn dat die hoge kosten aanrekent. Neem hiervoor je tijd en bekijk meerdere banken. Via de website van die banken kan je alles lezen en berekenen. Met een lening simulatie kan je berekenen hoeveel een lening je zal kosten per maand en hoeveel de kosten op die lening zullen zijn. Je krijgt als resultaat dan een maandelijks af te betalen bedrag te zien. Voer zoveel mogelijk lening simulaties uit, alleen zo kan je alle banken vergelijken. Het is zo makkelijk en kost je niet veel tijd. Dankzij de uitgebreide websites van banken heb je zo een overzicht van al wat je moet weten.

Leen hier geld!

Een interessante vorm om geld te lenen is een minikrediet. Hier kan je een bedrag lenen tussen de 50 en 1000 euro. Niet veel, maar vaak wel genoeg om een onvoorziene kost of factuur te betalen. De aanvraag hiervan kan ook via de website van een bank. Handig aan een minikrediet is dat je op voorhand weet hoeveel de kosten zullen zijn. Die liggen vast, een aantal euro per opgenomen bedrag. Bijvoorbeeld voor 50 euro betaal je 4 euro kosten. En om terug te betalen heb je ook een vaste termijn. In het geval van 50 euro kan dat 2 weken zijn. Dan betaal je kapitaal en kosten in één keer terug.