Snel aan geld komen met een online lening: vergelijk het aanbod!

Net als je gaat winkelen voor boodschappen en verschillende artikelen aan het vergelijken bent, zijn ook banken met mekaar te vergelijken. Aangezien we in Belgiƫ nog veel spaargeld hebben moet dat wel ergens naartoe. Een spaarrekening is niet meer zo interessant bijvoorbeeld. Maar ook leningen worden nog vaak afgenomen bij banken. Een lening is een manier om snel aan geld te komen. Hoe dat allemaal in mekaar zit ontdek je in dit artikel.

Leen hier direct geld!

Tenzij je de lotto wint heb je naast je vast inkomen niet echt manieren om snel aan geld te komen. Bij een bank kan dat wel, al moet je daar het geld dan wel terug betalen uiteraard. Gelukkig zijn er heel wat banken in ons land aanwezig, zodat er een heuse concurrentiestrijd aan de gang is. Ze willen namelijk allen zoveel mogelijk diensten verkopen en klanten binnen halen. En daar kan jij als klant dus je voordeel mee halen. Het zit namelijk zo dat je alle banken makkelijk kan vergelijken. Verspil je tijd niet door naar elk bankkantoor in de buurt te gaan. Maar via de computer en het internet kan je elke bank bezoeken. Een website van een bank is net zo informatief geworden als een bankbediende. Je kan alle informatie over leningen lezen, eventueel een lening simulatie uitvoeren en indien nodig zelfs de lening aanvragen.

Een lening simulatie is een handige online tool die je vrijblijvend kan gebruiken. Je geeft hier een bedrag in welke je wil lenen, het aantal maanden van afbetaling en klik op de resultaat knop. Je ziet dan een bedrag verschijnen wat maandelijks moet terug moet naar de bank, inclusief de kosten. Het jaarlijks kosten percentage of JKP moet je hier dan in de gaten houden. Hoe lager dat percentage is, hoe minder je moet afbetalen per maand.
Die oefening kan je doen voor elke bank die een website heeft. Tot je de lening hebt gevonden met de beste voorwoorden. Met andere woorden, de laagste kosten dus. Die kan je aanvragen via de website van de bank, of toch naar een kantoor gaat als je dit liever persoonlijk in orde laat brengen. Het is dan enkele documenten ondertekenen en een bewijs van inkomsten en uitgaven voorleggen. De bank wil weten of je de lening ook kan terug betalen of niet. Je kan tot 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen. Heb je dus nog andere leningen lopen dan zal de berekening gemaakt worden. Ook alimentatie beschouwen banken als een vaste uitgave.

Leen hier direct geld!

Afhankelijk van de vorm van de lening zal je dus snel het geld op je bankrekening krijgen. Je hoeft dezer dagen niet alles meer te verhuizen naar een bank. Je kan je vaste rekening laten staan bij je huisbank en een lening afnemen bij een andere bank. Via domiciliƫring zal de terugbetaling dan van je rekening afgehouden worden.