Snel geld nodig? Geen probleem?

Heb je snel geld nodig, dat is inderdaad geen probleem meer dezer dagen. Banken hebben allen een uitgebreide website op poten gezet. Om vaste klanten te kunnen voorzien van online banking en hun diensten te kunnen raadplegen. Nieuwe klanten moeten de mogelijkheid hebben om informatie te lezen, simulaties uit te voeren en ook een lening aanvraag in te dienen. Dus je hoeft eigenlijk je woning er niet meer voor uit te komen. Alle gemak voor de klant. In dit artikel overlopen we de belangrijkste weetjes.

Leen hier direct geld!

Blijft je bij je huisbank of ga je elders een lening aanvragen? Dat is een vraag die je je in het begin al kunt stellen. Het is tegenwoordig mogelijk om bij eender welke bank een lening aan te vragen. In sommige gevallen, vooral voor de woonlening zal de bank je wel vragen alles bij hun onder te brengen. Maar voor zo wat alle andere leningen kan je bij je vaste huisbank blijven met je bankrekening en bankkaarten. Heel makkelijk voor jou dus. Als je snel geld nodig hebt dan spreken we uiteraard niet over een woonlening, maar eerder over een persoonlijke lening of minilening. Twee vormen van leningen die snel in orde kunnen gebracht worden. Zeker als je de bank kan voorleggen dat je een laag risico bent voor hun.

Om dat aan te tonen moet je je inkomsten en uitgaven voorleggen aan de bank. Enkele loonfiches om de inkomsten te bewijzen, en documenten van andere lopende leningen of alimentatie. Er is een algemene regel dat je ongeveer 1/3e van je inkomsten kunt spenderen aan leningen. Dat kan je dus zelf ook al eens uitrekenen. Als je al te veel leningen hebt lopen dan is de kans klein om er nog eentje bij te doen. Is dat niet zo, dan mag je er zeker van zijn dat die nieuwe lening in orde komt. Om de aanvraag te doen kan je ook via de website van de bank een simulatie uitvoeren. Zo zie je wat de kosten op de lening zijn en heb je direct een idee van de haalbaarheid.

Leen hier direct geld!

Is de afbetaling te hoog, dan kan je minder lenen, of een andere bank kiezen die minder kosten in rekening brengt. Niet alle banken zullen dezelfde kosten aanrekenen. Hier heb je nogal verschil in. Dus daar kan je eens goed in vergelijken. Dan heb je direct een beeld van wat het je zal kosten allemaal. Je kan kiezen tussen de bekende banken die al heel wat jaren in ons land actief zijn. Er zijn ook enkele nieuwe banken die met een degelijk aanbod een groeiend aantal klanten hebben weten te behalen. En de internet banken natuurlijk. Zij hebben een website die je van a tot z kan begeleiden.